1

Callaway Paradym

Callaway Paradym woods en ijzers!
801285226_banner.jpg

Meer afstand en stabiliteit!

Het is volgens Callaway tijd voor een nieuw paradigma, oftewel een nieuwe manier van kijken, en in dit geval naar de driver. 

In het clubhoofd is geen titanium meer gebruikt om zoveel mogelijk gewicht te besparen en tegelijkertijd de stabiliteit te verhogen.

Volgens Callaway is de kroon en de zool 44% lichter nu er geen titanium maar koolstof is gebruikt. Door dat gewicht te herplaatsen is het clubhoofd stabieler en dat zorgt voor een toename in vergevingsgezindheid (de neiging van het clubhoofd om te draaien, moment of inertia). Het clubblad is nog wel van gesmeed titanium. 

Drie versies

De Paradym lijn bestaat uit drie verschillende drivers. Het standaardmodel is vergevingsgezind  en biedt de mogelijkheid om fijn(er) af te stellen door middel van een los gewicht va 15 gram. Deze driver is er voor de grote groep golfers die de bal hoog willen lanceren met weinig spin. 

De Paradym X is ontworpen met als doel om de bal zo hoog mogelijk te lanceren. Bij het adresseren oogt het clubhoofd wat groter en dat zorgt voor meer vertrouwen. Als je weleens last hebt van een slice is dit 'draw biased' model het meest geschikt. 

Triple Diamond

Het derde en laatste model, de Paradym Triple Diamond is iets compacter (450cc in plaats van 460cc). Deze driver is er voor golfers die in staat zijn om de bal te shapen (draw of fade, hoog of laag). Dit model geeft de minste spin en lanceert de bal lager, oftewel een club voor spelers met een hogere swingsnelheid. Een gewichtje van 14 gram kan van achter naar voren gebracht worden om nog minder spin en meer 'workability' te creëren. - en dat betekent automatisch minder vergevingsgezindheid.

Afstand en gevoel!

In de ijzers heeft Callaway 2 verschillende modellen uitgebracht. Het 'standaard' Paradym ijzer heeft een gesmeed clubblad en is een 'players distance iron', oftewel een slank ogend ijzer met veel technologie om afstand te maximaliseren. De X versie is nog meer gericht op afstand door sterkere lofts  en extra wolfraam achterin het clubblad voor een hogere lancering. Dit ijzer is ook iets vergevingsgezinder en heeft een iets groter profiel voor meer vertrouwen.


Wil je deze clubs komen testen?

Maak dan hier een afspraak voor een fitting!