1
Vrijdag 3 Mei : Ping Demoday te Royal Limburg Golf  Maak nu een afspraak!

Taylor Made QI 10

De Evolutie van Vergevingsgezindheid in Golf
Qi10max.jpg

De golfwereld wordt op zijn kop gezet met de lancering van de TaylorMade Qi10, een driver die zijn naam ontleent aan de 'Quest for Inertia 10k'. Deze gedurfde zoektocht naar een moment of inertia (MOI) van 10.000 gram per cm2 belooft golfers een revolutie in vergevingsgezindheid en afstand.

Waarom Moment of Inertia (MOI)?

MOI, of het traagheidsmoment, is een maatstaf voor de vergevingsgezindheid van een golfclub. Een hogere MOI betekent meer stabiliteit bij impact, wat resulteert in minder draaiing van de club en een betere energieoverdracht. De Qi10 streeft naar een opmerkelijke MOI van 10.000 gram per cm2

Balans tussen Snelheid en Vergevingsgezindheid

De kern van de Qi10 ligt in het vinden van de juiste balans tussen snelheid en vergevingsgezindheid. TaylorMade beweert dat deze balans is bereikt door innovatieve materialen en ontwerpkenmerken te integreren. Dit resulteert in een driver die niet alleen snelheid genereert, maar ook fouten van golfers vergeeft.

Drie Modellen voor Diverse Spelers

Om golfers keuzemogelijkheden te bieden, is de Qi10 verkrijgbaar in drie modellen. De MAX, met een indrukwekkende MOI van 10.000, de standaard Qi10 met een veelzijdige benadering, en de LS (Low Spin) voor de gevorderde golfer die snelheid en speelbaarheid zoekt. Elke golfer vindt hier een model dat aansluit bij zijn speelstijl.   Zoals de driver komt het IQ10 gamma ook uit in faiiwaywoods, hybrides en ijzers.

Qi 10 ijzer en hybride

Koolstofvezel en Slim Gewichtsbeheer

Een opvallend kenmerk van de Qi10 is het gebruik van koolstofvezel in zowel het clubblad als de kroon. Niet alleen voor een esthetische upgrade in donkerblauw, maar ook om gewicht te besparen en strategisch te herverdelen. Elke gram draagt bij aan de optimalisatie van vergevingsgezindheid.

Qi10: Een Sprong in Vergevingsgezindheid

In vergelijking met zijn voorganger, de Stealth 2, maakt de Qi10 een reuzensprong in vergevingsgezindheid. TaylorMade zoekt de dimensielimieten op, waarbij de Qi10 golfers een unieke ervaring biedt in het maximaliseren van MOI-grenzen.

Conclusie

In de zoektocht naar de ideale balans tussen snelheid en vergevingsgezindheid is de TaylorMade Qi10 een gedurfde keuze voor golfers die hun spel naar nieuwe hoogten willen tillen. Welk model past bij jouw spel?  Maak hiervoor een afspraak voor een fitting!

Qi10 driver